Andreola COL DEL FORNO RIVE DI REFRONTOLO DOCG - Brut 0,75l
Vinice Col del Forno je přírodní amfiteátr o rozloze přibližně 4 hektary v průměrné nadmořské výšce 250 m n. m., který se nachází na východním konci podoblasti Rive di Refrontolo v rámci apelace Valdobbiadene DOCG. Col del Forno se začalo poprvé vyrábět v roce 2016 po zakoupení stejnojmenné vinice; okamžitě získalo řadu ocenění a v průběhu let se stalo jedním z nejreprezentativnějších produktů společnosti Andreola. V této jedinečné kopcovité krajině, obklopené lesy a vyšperkované pěstováním vinné révy, Andreola nedávno představila malou pobočku věnovanou pěstování oliv a výrobě oleje.
BARVA Col del Forno má světle žlutou barvu se zelenkavými odlesky; perlení je jemné, krémové a vytrvalé.
VŮNĚ Voní po vyzrálém ovoci, konkrétně vedle tónů květů hlohu a vistárie najdeme tóny jablek, broskví a žlutých citrusových plodů. Zajímavé je, že se celkově potvrzuje silný čichový a chuťový otisk, přičemž první se projevuje intenzitou, druhý příjemností a vyvážeností.
CHUŤ Na patře je šumivé víno elegantní, pikantní a sametové, což potvrzuje soudržnost mezi vůní a chutí, a to díky hloubce půd, které bývají jílovité a které zajišťují i v nejtěžších ročnících správný přísun vody a živin.
PÁROVÁNÍ Navzdory své výrazné osobnosti se ukazuje jako univerzální a úspěšně doprovází každý pokrm, od ryb po bílá masa, jemné uzeniny a středně staré sýry.
Doplňkové parametry
Kategorie: | PROSECCO |
---|---|
Záruka: | Datum spotřeby |
Hmotnost: | 1 kg |